Piatra lui ianuarie: granatul miraculos

Piatra lui ianuarie: granatul miraculos

Piatra prețioasă care duce cu gândul la voluptatea rodiei este considerată simbolul lunii ianuarie. Puterile aproape magice asociate granatului datează încă din antichitate și persistă în prezent, în cultura modernă.

Granatul este recunoscut prin culoarea roșie puternică, dar această piatră prețioasă are mai multe de oferit. Gama sa de culori include galben, portocaliu, verde, mov, albastru, roz și chiar și granat incolor.

Un granat, înainte să fie transformat în pandantiv de Daniel Teashala

Granatul are un șarm aparte, așa că nu este de mirare că duce cu gândul la bijuteriile boeme ale secolului 19. În acea perioadă a existat un apetit pentru culoarea și personalitatea pietrei care era pusă cel mai bine în evidență de către bijutierii victorieni.

n același timp, granatul are un aer multicultural, provenind din diverse colțuri ale lumii precum Brazilia, Sri Lanka, India, Statele Unite ale Americii sau Tanzania. În România, granatul este considerat o floare de mină, unul dintre cele mai frumoase minerale pe care le găsim la noi, în Dognecea și Ocna de Fier.

Există multe mituri în jurul granatului și majoritatea sunt concentrate pe puterile sale de protecție. Arheologii au găsit granat datând încă din Epoca de Bronz, adică 3000 îC, despre care se credea atunci că asigură protecția în viața de apoi. Legendele biblice spun că Noe a agățat un granat pe arca sa care să-i lumineze calea prin întuneric și furtună. Nu este de mirare că de-a lungul timpului granatul a devenit un talisman pentru călători.

Astăzi, în cultura modernă, granatul este considerat a fi piatra aniversară pentru primii doi ani de căsnicie. De asemenea, este simbolul prețios al inimii și al legăturii de dragoste, având puteri de vindecare în acest sens. Această credință a dus la bijuteriile înfrumusețate cu granat.

Cercul puterilor granatului se extinde dincolo de dragoste și relații. Pentru cei care cred cu tărie în însușirile granatului spun că piatra prețioasă poate fi folosită în lupta cu depresia și protejează de coșmaruri.

Dincolo de simbolistica atribuită granatului, la Zehava înțelegem perfect atracția față de această piatră prețioasă cuceritoare, motiv pentru care mereu va fi inclusă în creațiile noastre.

Toate comentariile

  1. Lavinia

    Buna ziua, ma intereseaza acest inelus. Va rog un pret:)

Lasă un comentariu

Product added to compare.