Puterea feminină a smaraldului

Puterea feminină a smaraldului

Smaraldele au o istorie la fel de lungă ca cea a omului civilizat  pietre prețioase străvechi. Primul manuscris din lume menționează piatra smarald în rândurile sale. De fapt, egiptenii, romanii, indienii, aztecii și incașii au venerat această piatră încă din antichitate. Chiar și Aristotel, renumitul filosof grec, a menționat piatra prețioasă verde în scrierile sale, spunând că poate îmbunătăți vederea și, de asemenea, statutul unui individ.

Cleopatra este poate cea mai faimoasă figură istorică care a contribuit la răspândirea preferinţei pentru seducătoarea culoare verde smarald. În timpul domniei sale, Cleopatra a pretins proprietatea tuturor minelor de smarald din Egipt, având o colecție uimitoare de bijuterii cu smarald cu care se împodobea adesea. Legenda spune că obișnuia să dea cadou geme de smarald demnitarilor și politicienilor din acele vremuri, cel mai probabil cu intenția de a-și etala bogăția și puterea.

Revenind în vremurile noastre, un mod mai subtil prin care doamnele de la Hollywood și-au arătat dedicația față de această piatră preţioasă a fost prin alegerea bijuteriilor cu smarald. Dincolo de frumusețea smaraldului, această piatră prețioasă este profund simbolică, fiind asociată cu puterea feminină divină, cu nașterea, fertilitatea și creația. Smaraldele erau asociate cu zeițe precum Venus și Umina din Peru Antic.

Smaraldul încuviințează puterea și creativitatea feminină de la începutul timpului și evocă respectul cuvenit acestor.

Toate comentariile

Lasă un comentariu

Product added to compare.